Instagram

24.10.2016

ТАРС уповноважена заявити моїм студентам, що...

Сьогодні, 24.10.16, в університеті, у мене на лекції по фотожурналістиці, був гість - відомий український фотограф, у минулому кореспондент агенцій "Укрінформ" та "ІТАР-ТАРС", роботи якого друкувалися і на перших шпальтах газети "Правда" і на обкладинках журнала "Україна", Олександр Сергійович ГОРДІЄВИЧ.

Зустріч була настільки захоплюючою, що мої студенти запросили його знову - адже за час однієї пари неможливо було зануритись у цікавинки, які можно дізнатися тільки у досвіченого майстра. Але інколи вони (студенти) мене засмучували: особливо, коли фотограф несподівано ставив питання, наприклад: "а на якій витримці це, на вашу думку, було знято?" Тут вся аудиторія починала швиденько шарудітиме конспектами.

— Нічого-нічого... Я вам це пригадаю: у нас з вами через два з половиною місяця залік!" - обводив я всіх якомога суворішим поглядом. - Три тижня тому ми з вами кожну цифру витримки по кісточках розібрали!

"Добре, що ти їм прискіпливо надиктовуєш конспекти," - зауважив Саша мені вже на сходинках, після зустрічи, - "одразу видно, що діти досвічені, "картинку бачать", а ті цифри... Коли вони прийдуть на роботу і покажуть редакторові, що вони, крім всього, ще вміють й фотографувати - от тоді і відкриють свій конспект - і воно буде їм, як знайдене!"

#zoriyfine