Instagram

09.11.2023

Старовинні сорочки України

Сорочка на Оксані з регіону Покуття, виготовлена 1920-1930 рр. Покуття є історичною місцевістю західній частині України. Вона знаходиться між річками Черемош і Прут. Червоний колір був переважаючим в покутської вишивці, але в різних селах його відтінки відрізнялися. У Городенківському районі частіше вишивали темно-вишневим кольором, у Коломийському - темно-червоним.

На Ані сучасна робота львівської майстрині Світлани Городецької. Покази дизайнерки регулярно проходять в Європі та Америці. Стиль сорочки - сучасне українське бохо.

#УкраїнськаВишиванка, колекція Наталья Холод.

Ph: #ZoriyFine, 02.11.2023, #Ljubljana #Slovenia.



Не Карпати на світлині, але й не гірші гори...

Не Карпати на світлині, але й не гірші гори...

Розумію тепер покоління батьків (не моїх, правда) і їх батьків - вони любили найкраще, що вивезли з собою назавжди - свою пам'ять про країну дитинства.

Пам'ятаєте, я писав п'ять років тому, що виїхав на короткий термін, але з роками біль про те, що змусило мене на цей крок, підтверджується і станом моїх друзів, які у відчаї мені заздрять. Марно.

Заздрити немає чому - ти всюди наодинці з власним скарбом розуміння того, що відбувається. У цьому сенсі єврею легше: генетична пам'ять, як свої ж, з сусіднього села, вбили у 1919 р. твого прадіда Хаїма, а діда Дувида, маленького, його мати Бейла вимушена була на два роки здати до притулку, бо годувати було нічим, - все це не дає розслабитися ціле життя, а не тільки останні роки. Перманентна різня і війна.

Бо за двадцять два роки по тому ця ж сама прабабка Бейла загинула у концтаборі у с.Печори - якраз через річку від Сокільця, звідки прийшли погромники.