Instagram

23.08.2024

День державного прапору та День Незалежності України!

Друзі! Вітаю всіх нас з сьогоднішнім Днем державного прапору та завтрашнім Днем Незалежності України!

Де б ми не жили, на яких би мовах не розмовляли, до яких би релігійних громад не належали, яким би роздертим не прийшло до нас сьогодення, - ми завжди з теплом при будь-якій нагоді з'єднуємо дві стрічки: блакитну і жовту, згадуючи дитинство, батьків, перше враження від світу, - поєднуючи бездонне небо та бескрайне поле у свої' уяві. Здавалося - вони є наймирнішими символами у житті. І коли війна їх зруйнувала, ми не можемо звикнутися з цим когнітивним дисонансом.

Особисто я - за розквіт Країни, але спираючись на досвід поколінь (особливо у генетичній пам'яті мого єврейського народу) та свій вік, близький до заходу, мрію, щоб цей розквіт відбувся ще за моє життя. На жаль, бачу, зовні на це мало хто налаштований. То є біль.

Але є і багато з нас, хто здалека докладає чимало зусиль до цього миру і процвітання, - і не треба знецінювати бійців невидимого фронту - тим більше, не треба висувати вимоги або претензії: свого часу, щоб нести Україну у світ, кожному потрібно було чимало мужності та витримки. Як дереву, пересадженому зі свого ґрунту.

Зі святом кожного з нас!

#ZoriyFine, 23.08.2024.

P.S. На світлині: моя живописна робота 2018 року "Гроза над Бугом у Вінниці".



Лейтмотив моих колыбельных

Я НЕ МОГУ ИНАЧЕ...

Новая премьера будет, вероятно, сегодня в плейлисте "Any melody can become a Lullaby" ("Любая мелодия может стать Колыбельной).

На этот раз - любимая с детства песня. Её по-разному исполняли В.Толкунова и "Песняры". Фортепианных импровизаций почему-то на неё найти не смог, странно.

Как видите, фортепианной музыке достаётся всё меньше времени на фоне электронной (Роли и терменвокс), вокальной (Kate&Fine) и духовой (мелодион, флейты Анд).

Но, тем не менее, в этом плейлисте уже сегодня больше ста импровизаций: переслушать их у вас займёт полдня. Зато настроить на мир (умиротворение) он точно вас сможет.

А я продолжу бороться со злом, как могу: #MakeMusicNoWar.

#zoriyfine, 23.08.2024.

P.S. Напомню программность этого плейлиста. Впервые я сформулировал его на украинском языке, поэтому даю с переводом, поскольку до сих в других языках не смог подобрать более точных слов:

Колискова - це потаємна пісня, коли ти віч-на-віч із настаючою ніччю. Вранці ти можеш співати і гімни, але вночі - та сама мелодія повільно переплітається з твоїми думками...

Колыбельная – это сокровенная песня, когда ты остаёшься с глазу-на-глаз с наступающей ночью. С утра ты можешь петь и гимны, но ночью – эта же мелодия неспешно сплетается с твоими мыслями...

Lullaby is a secret song when you are face to face with the coming night. In the morning you can sing the anthems, but at night - the same melody slowly intertwines with your thoughts...