Instagram

06.10.2017

Ходите на концерты!

Уже несколько лет я поддерживаю инициативу Вінницької обласної філармонії по привлечению слушателей, в основном, школьников, на филармонические концерты. Считаю это важным делом и своей маленькой лептой в поддержку отечественной культуры. Ближайший концерт состоится через несколько дней. Приходите!


Державний архів

Сьогодні мав нагоду передати від авторки із США в Державний Архів Вінницької Області книгу Олени Цвєлік "Єврейська Атлантида". Книга захоплююче оповідає про єврейське життя на моїй малій Батьківщині, у містечку #Брацлав, на початку та в середині двадцятого сторіччя. Окремі рядки перечитував з великим задоволенням, згадуючи мальовничі нариси з свого дитинства. Радий, що ця книга відтепер буде доступна у читальному залі архіву вінницькому читачеві.


Два фунта стерлінгів

Сьогодні (06.10.17) я несподівано отримав пакунок. Ще дивувався на пошті - точно мені? У пакунку були ці два фунта. І я згадав, як ще у травні мене запитав у фейсбуці незнайомий чоловік з Лондону, чи є у моїй колекції новий фунт і пообіцяв його прислати. Скільки б я не пропонував віддячити - він відмовлявся, мовляв: дрібниці, презент.

Ви собі уявляєте, наскільки це приємне відчуття, що хтось може дозволити собі зробити проста неба незнайомій людині щирий подарунок? Відверто, я вдома давно не стикаюся, щоб людина тримала своє слово, була щира у своїй пропозиції через тривалий час доставити хоч невеличку радість, тим більше незнайомцеві! Дуже вражений, дуже!

І ще символічно, що з 15 жовтня, через тиждень, круглий фунт стерлінгів виходить з обігу. На тому, що я отримав, зображений англійський щит. Я збираю окрему колекцію з англійською короною - митрополію та колонії. Так от цей щит є в мене в складових на різних дрібних монетах - це, до речі, цікава знахідка монетного двора. Але фунтової монети з цілим щитом в мене не було. Встигли!