Instagram

11.09.2022

Коли закінчився ювілейний день...

Безліч приємних слів! Від близьких і взагалі незнайомих людей водночас. Намагався відповісти кожному, жодне побажання не залишити без уваги.

Наприкінці ювілейного дня зібрались теплою компанією, понад двадцять осіб, деякі спеціально приїхали з Києва, - і співали, співали українські пісні! Навіть ті, хто мав серед друзів не наші блакитні паспорти.) Але такі часи, що будь-які інші кольори розтинаються серез двох: жовтого і блакитного.

По єврейській традиції, у свій день народження, душа має силу благословити будь-що за власним бажанням. Так от, я благословляю свою країну: щоб закінчилася ця клята війна, щоб солнце, мирне українське лагідне сонце зігрівало нас своїм неповторним теплом, щоб втішилися мої невтішні співвітчизникі, особливо ті, чиї домівки і долі зруйновані, чиї близькі полегли, - їх не повернути. Але небо може на глибині душі надати нам сенс, вищий сенс того, що сталося з нами.

Розумію, що зі спокійної Європи, це може виглядати пустими балачками, але, по-перше, кожен з нас у своїх обставинах, по-друге, у кожного із нас своя війна і, по-третє, кожен своїм життям, своїм станом думок та справами бажає і наближає перемогу.

Всіх дуже люблю. Вчитувався у привітання - за кожним добрим словом відчував світло ваших сердець, частинку його ви сьогодні дарували мені. Також дякую всіх, хто прийшлов привітати особисто, тегати не буду, збережемо приватність.)

Насправді, якщо почитаєте мої минулорічні підсумки, або рубежі входження у новий життєвий рік - всі вони були песимістичні, хоча я і не песиміст за переконанням.

А от сьогодні... щось змінилося. Чи та страшна напруга, яка "висіла" роками вилилася у гаряче протистояння? І через те - зірвані маски, в т.ч. і з наших почуттів та зусиль? Як не дивно, додалась ясність.

Свої 50 - відчуваю життєрадісно, спокійно, як у поважному клубі дорослих людей. Ще є одна єврейська байка, що у 50 людина отримує все, про що мріяла. І рабіни докоряють: якщо чогось не маємо до цього віку - значить погано мріяли!)

Але я в житті мало мріяв про особисте. Якось мені воно ні до чого. А все, що необхідно - і так маю. Тому, мені ні з чим порівняти, чи насправді ця байка дієва?)

Ну, якщо опуститися на землю: на планшет для музики, на який хотів зібрати гроші, так і не зібрав. Так що, тепер - вже на наступний ювілей. Напевно, і моделі за десять років з'являться кращі.)

Але дякую всім, хто долучився! У такі часи є набагато більш потрібні речі, на які люди збирають кошти, тому ваше бажання прийняти участь особливо цінне!

Одже, благословляю свою рідну країну і свою рідну домівку, Вінницю, яка сьогодні теж відсвяткувала черговий день народження. Як я сьогодні вже писав, ми з містом майже ровісники, якщо врахувати генетичну пам'ять - вона накопичується століттями.

Бажаю, щоб краса внутрішнього світу тих, хто її випромінює, затопила собою весь бруд, виплеснутий назовні страшними часами, в яких нам доводиться жити, слизькіми часами випробувань!

Ваш #zoriyfine, 10.09.2022, #warszawa.

Комментариев нет:

Отправить комментарий